top of page

טיול מאורגן לוייטנאם

כשהדרקון ירד אל המים...

12 ימים ו-11 לילות
ערים מודרניות סואנות עם חיי לילה תוססים, בצד כפרי דייגים, שווקים צפים, טרסות אורז מרהיבות ואיכרים עם כובעי החרוט. מבנים קולוניאליים, פניני ארכיטקטורה צרפתית - קלאסית וגורדי שחקים נוצצים, בצד מקדשים בודהיסטיים וגם - גשרים עוצרי נשימה

ויאטנם

טיול לווייטנאם הוא חלום של חזרה בזמן מאות שנים אחורנית אל שדות אורז אינסופיים, מקדשים ופגודות, פלאי תבל ואתרי מורשת עולמית. וייטנאם היא אחד היעדים התיירותיים היפים והאקזוטיים ביותר בדרום-מזרח אסיה, עם היסטוריה מרתקת ומסורות הנמשכות מ-3,000 לפנה"ס ועד היום. בווייטנאם, שהיא "רפובליקה סוציאליסטית" חד מפלגתית באופן רשמי (והענק המתעורר של השוק החופשי באופן מעשי) עם אוכלוסייה של למעלה מ-97 מיליון נפש, חיים 54 מיעוטים אתניים. השפה המדוברת היא וייטנאמית והכתיב המקובל היום הוא כתיב לטיני.

עיירות וכפרים פסטורליים, טבע פראי, נופים מרהיבי עין, חופים מדהימים ואוכל משובח הפכו גם הם את וייטנאם ליעד תיירותי נכסף עם מספר שיא של 3.77 מיליון תיירים בממוצע הנוהרים אליה מידי שנה. וייטנאם נחשבת לאחת המדינות האותנטיות האחרונות בין מדינות המזרח הרחוק, ואכן העם הווייטנאמי ברובו הוא עם של איכרים ועובדי אדמה, החובשים את כובע הקש המסורתי בצורת חרוט.
חלק נכבד מאורח החיים הווייטנאמי מתרחש על פני המים, בשווקים צפים ובכפרי דייגים הבנויים על כלונסאות וניזונים בעיקר מהים או הנהר.

את ההשפעה המערבית והקידמה אפשר אומנם לראות במרכזי העירים הגדולות, אך בכל יציאה מהעיר בולט העולם החקלאי, השורשי, המסורתי והמקסים עם האופי הווייטנאמי, שכולו אומר צניעות, עדינות ונימוס. הווייטנאמים ידועים בחיוך הנסוך על פניהם, אך נוהגים לכסות את הפה כאשר מישהו מצלם אותם. מלחמת השחרור מהכיבוש הצרפתי ואותות המלחמה הגדולה נגד האמריקאים עדיין בולטים במסורת הווייטנאמית, במוזיאונים, ברובעי הערים הגדולות ואפילו בעיירות קטנות.

מסלול הטיול לוייטנאם

ho-chi-minh-city-night-vietnam.jpg

 יום 1  יום א': נתב"ג הו-צ'י-מין סיטי -
בית חב"ד

ניפגש בנתב"ג ונטוס דרך יעד ביניים ל-הו-צ'י-מין סיטי, הזכורה לנו בשמה הקודם, סייגון, עיר הבירה לשעבר של דרום וייטנאם. בהתאם לשעת הטיסה ולאחר הנחיתה, נגיע לבית חב"ד לארוחת ערב, שלאחריה נחזור למלון.

סייגון שהחלה את דרכה ככפר דייגים קטן במאה ה-17, הייתה בירת דרום וייטנאם בשנים
1954-1976 במלחמת וייטנאם נכבשה העיר על ידי צבא צפון וייטנאם והעיר האנוי הפכה לבירת המדינה המאוחדת. עם הכיבוש שונה שם העיר להו-צ'י-מין - שמו של מייסד ומנהיג צפון וייטנאם, המכונה כיום בתואר העממי "אבי האומה". וייטנאמים רבים עדיין מכנים את העיר בשמה הישן.

הו-צ'י-מין היא כיום העיר הגדולה ביותר בווייטנאם, המשתרע על כ-2,061 קמ"ר ובה חיים קרוב לתשעה מיליון תושבים. העיר היא גם המרכז העסקי והפיננסי של וייטנאם ויש לה מעמד בינלאומי של "עיר עולם" - בה ממוקמים המטות המרכזיים של חברות בינלאומיות ומקומיות, מרכזי הבנקים הגדולים, הבורסה למסחר בניירות ערך ועוד. היא עיר תוססת, קצבית ומודרנית ויש בה חיי לילה מפותחים מאוד. עם נמל התעופה הבינלאומי טן סון נהאט, הו-צ'י-מין היא שער הכניסה הראשי לווייטנאם ובה ביקרו
ב-2019 מעל ל-8.6 מיליון איש.

יום

01

ho-chi-minh-city-hall.jpg

 יום 2   יום ב': הו-צ'י-מין

לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור מעמיק בעיר השוכנת על הגדה המערבית של נהר סייגון, שהיא גם יעד תיירותי אטרקטיבי ותוסס, עם תחבורה דו-גלגלית עליזה ובעיקר סואנת, מאופניים ועד לאופנועים כבדים. על הו-צ'י-מין נאמר שהיא "עיר בתנועה מהירה", גם תחבורתית (בעיר מעל חמישה מיליון כלי רכב, אבל רק כ-400 אלף מהם הם מכוניות), אך גם כלכלית-תרבותית, שמתפוצצת ממסעדות מצוינות, בתי מלון מערביים וברים. הו-צ'י-מין היפה, מעניקה למבקריה חוויית תרבות מרתקת עם שילוב ססגוני כובש לב של ישן וחדש, עם מבנים קולוניאליים ושדרות רחבות ידיים (זכר לכיבוש הצרפתי במאה ה-19) בצד מקדשים בודהיסטיים וגורדי השחקים נוצצים. אנו נבקר באתרים החשובים בעיר, רובם פניני ארכיטקטורה צרפתית קלאסית, מורשת השלטון הצרפתי בעיר.

נתחיל בבניין הדואר הישן (The Old Sai Gon Post Office) שהוא המבנה היפה ביותר בעיר, אשר נבנה בין השנים 1886-1891, אותו תכנן האדריכל גוסטב אייפל מי שבנה את מגדל אייפל. זהו בניין ענק ומפואר שפועל עד היום, והוא מרשים בצבעי האלמוג של חזיתותיו, בחלונותיו הקשתיים, תאי הטלפון העתיקים, גילופי הפנים של פילוסופיים ומדענים מפורסמים ואיך לא דיוקן ענק של הו-צ'י-מין. נמשיך לקתדרלת נוטרדאם השוכנת ליד בניין הדואר הישן, שנבנתה בשנת 1877 מלבנים אדמדמות שיובאו אליה מטולוז, על פי הדגם של קתדרלת נוטרדאם בפריז. הכנסייה משמשת את המיעוט הנוצרי בעיר, וגם את הזוגות הרבים שמגיעים ביום חתונתם להצטלם,על רקע הכנסייה המרשימה עם שני עמודי הפעמונים העשויים ברונזה בגובה 60 מ'. נמשיך ל"מלון רקס" המפורסם, מבנה קולוניאלי נוסף עם סיפור היסטורי מרתק, אשר מגגו המריאו אחרוני המסוקים האמריקאים, טרם נפילתה של סייגון. נבקר במוזיאון המלחמה, המספר את סיפורה של מלחמת וייטנאם והשפעתה על האוכלוסייה האזרחית המקומית, ובהמשך נבקר בשווקים ובאתרים נוספים, ככל שנספיק.

יום

02

Depositphotos_76681335_xl-2015.jpg

 יום 3  יום ג': הו-צ'י-מין - דלתת המקונג - השווקים הצפים

היום נצא לסיור בדלתת המקונג (Mekong Delta) "נהר תשעת הדרקונים", אשר הוכרז ב-1997 כ"כאוצר ביולוגי ושמורת טבע". כאן נשפך הנהר האדיר לים סין הדרומי ויוצר מאות שלוחות מים, הזרועות בשווקים צפים, כפרים ושדות אורז. השווקים הצפים של וייטנאם הם ערוץ סחר חשוב ומרכזי המחבר בין כל התושבים המתגוררים לאורך נהר המקונג והמשמר את אורח החיים המסורתי זה מאות שנים. זהו מסע בזמן לחוויה אותנטית, ציורית, רבת גוונים, אנושית ומרגשת - של עולם שלם וחיים של מיליוני אנשים וקבוצות אתניות שונות, המתנהלים מדור לדור על פני המים.

נשוט בסירה בתוך השוק הצף, בינות הסירות הקטנות, ונחווה מקרוב את שלל הסחורות שהסוחרות והסוחרים מציעים, בחיוך רחב ובעדינות וייטנאמית שובת לב - פירות וירקות, דגים, פירות ים וגם מוצרי מזון אחרים ואפילו כלי בית. נגיע גם לכפרי הדייגים הקטנים, נצפה בבפאלו החורש את שדות האורז, נראה את מטעי הקוקוס הענקיים, את יערות המנגרובים, העצים הצומחים מתוך המים בסבך בלתי עביר כמעט, שבו מקננות אלפי ציפורים מסוגים שונים. נבקר בחוות פירות, נטעם וניהנה מהעסיסיות הטרופית הנפלאה. בתום הסיור נשוב למלון בהו-צ'י-מין סיטי.

יום

03

temple-culture-temple-literature-attract

 יום 4  יום ד': הו- צ'י-מין - מחילות קו-צ'י - מוזיאון שרידי המלחמה

וייטנאם של המאה ה-21 היא יעד תיירותי מהיפים והמרתקים בעולם. אולם כל טיול בווייטנאם אינו שלם בלי החלק ההיסטורי המשמעותי של "מלחמת וייטנאם" שלה עדויות גם בשטח עצמו. אחד מאתרי החובה הללו הוא "מחילות קו צ'י " הנמצאות במרחק של כ-35 ק"מ מהו-צ'י-מין סיטי, אליהן נגיע היום. במקור זו הייתה רשת מחילות תת קרקעית עתיקה, שלוחמי הווייטקונג הצפון קוריאני, השתמשו בה במלחמתם נגד הצבא האמריקני.

לאורך המלחמה שנמשכה בין השנים 1965-1973 הרחיב הווייטקונג את המנהרות והפך אותן לרשת מסועפת בעלת ארבעה מפלסים ובאורך של כ-260 ק"מ, שגם חיברה בין הכפרים. במהלך השנים בנו לוחמי הווייטקונג במנהרות חדרי פיקוד ושליטה, בונקרים, בתי חולים, מפעלים לייצור נשק ועוד. לאורך שנות המלחמה התגוררו במחילות קו צ'י כ-20 אלף נשים, גברים וילדים. כיום המחילות הן אתר תיירותי, הכולל מוזיאונים פתוחים, המשתרעים על שטחי ענק וניתן לצפות שם בטנקים, כלי נשק, מלכודות ועוד מתקופת המלחמה.

בתום הביקור נחזור להו-צ'י-מין סיטי ונערוך סיור ב"מוזיאון שרידי המלחמה". המוזיאון מספר את סיפור מלחמת וייטנאם וחושף וממחיש את השפעתה הקשה על האוכלוסייה האזרחית המקומית. למוזיאון חשיבות עצומה בקרב העם הווייטנאמי, שרואה בו את ההזדהות העמוקה עם הסבל האנושי והצלקות שלא הגלידו.

בתום הסיור נחזור למלון.

יום

04

dragon-statue-17arch-bridge.jpg

 יום 5  יום ה': הו -צ'י-מין - דא-נאנג - מלון ספא

הבוקר נטוס לאזור דה-נאנג (Da -Nang), העיר השלישית בגודלה בווייטנאם, השוכנת במרכז המדינה, לחופו של ים סין הדרומי ובפתחו של נהר האן. נסייר בעיר היפה המשלבת פגודות עתיקות בנות מאות שנים, מבנים קולוניאליים, גנים לאומיים רחבי ידיים, חופים שטופי שמש, חלקם בתוליים,  עם חול לבן וחלק, מים צלולים ועצי קוקוס מסביב. נצפה ב"גשר הדרקון", שאורכו 666 מ', המשלב אפקטים עוצרי נשימה של אש, מים ואורות, אשר נבנה לכבוד יום השנה ה-38 לשחרורה של העיר. זהו הגשר הארוך ביותר בווייטנאם וצורתו, צורת דרקון מוזהב, מסמלת  על פי האמונה הווייטנאמית כוח, אצילות ועושר. מכאן נמשיך לסיורים בכפרי הסביבה, נתארח בבית משפחה וייטנאמית  ונכיר את אורחות חייה. אחר הצהריים נגיע לאתר נופש יוקרתי ולמלון ספא מפנק שבו נבלה גם בסוף השבוע.

יום

05

traditional-boats-hoi-vietnam.jpg

 יום 6  יום ו': הוי-אן

את היום נבלה בסמטאות הציוריות של עיר הקייט היפהפייה הוי-אן (Hoi An) השוכנת על גדת נהר טו-בון. הוי-אן היא עיר קטנה אך בעלת חשיבות היסטורית רבה - העיר העתיקה והנמל המשומר מן המאה ה-15 הוכרו כאתר מורשת עתיקה של אונסק"ו. הוי-אן משלבת בתוכה ארכיטקטורה קולוניאלית - מקדשים סיניים, מבנים יפניים, פגודות ותעלות מים עתיקות - בצד בנייה חדשה. הוי-אן ידועה גם כ"עיר החייטים" והיא עתירת מתפרות בהן ניתן להזמין בגדים לפי מידה. היא עיר צבעונית ותוססת עם שווקים ססגוניים, קולינריה מסורתית, בתי תה (עם כבוד לסינים וליפנים) ומלונות בוטיק קטנים.

בהוי-אן מחויבים כל העסקים והחנויות לתלות פנסים בחזיתות וכשאלה דולקים בשלל צבעים, וכאשר  וריחות האוכל מתפזרים בסמטאות, האווירה הווייטנאמית פשוט מושלמת.

בתום הסיור, נשוב למלון להתארגנות והכנות לשבת.

יום

06

full-tourists-walking-street-hoi-ancient

 יום 7  יום שבת

יום מנוחה במלון הספא המפנק. לאחר תפילה וקידוש נערוך סיור רגלי באזור המלון.

במוצאי שבת נערוך סיור לילי בעיר הוי-אן ונצפה בחיי הלילה התוססים.

יום

07

golden-bridge-is-lifted-by-two-giant-han

 יום 8  יום א': דה-נאנג - האנוי

הבוקר נמשיך את הסיור בחבל דה-נאנג ונראה את "הגשר המוזהב",  גשר חדש יחסית ומרהיב, אחד מפלאי היצירה, שנפתח למבקרים ב-2018. הגשר שאורכו  150מ', תלוי בגובה 1,400 מ' מעל פני הים, ונראה כמוחזק בשתי ידיים ענקיות עשויות אבן, העולות מן הגבעות - מראה ממגנט ומהפנט!

נמשיך ונבקר באזור "הרי השיש" (בווייטנאמית "הרי חמשת היסודות"). זוהי קבוצת של חמש גבעות מהן נישאים מצוקי גיר ושיש, והן נקראות על שם חמשת היסודות: מתכת, מים, עץ, אש ואדמה. במצוקים מערות רבות, מקדשים, פגודות, פסלים, צמחיה עבותה ונקודות תצפית מרהיבות הצופות אל האוקיאנוס. גם המקדשים והפגודות הוקדשו לחומרי הטבע, ונוכל למצוא פגודות ליסוד העץ, המים, האדמה, האש והאוויר כל אלה הפכו את הרי השיש לאתר תיירות פופולארי ואתר עלייה לרגל למאמינים.

בשעות אחה"צ ניסע לשדה התעופה ונטוס להאנוי שהייתה בעבר בירת צפון וייטנאם וכיום היא בירת המדינה המאוחדת. לאחר הנחיתה העברה למלון וארוחת ערב.

יום

08

ho-chi-minh-mausoleum-hanoi.jpg

 יום 9  יום ב': האנוי

האנוי (Hanoi) בירת וייטנאם המאוחדת, שהחלה ככפר דייגים ב-3,000 לפנה"ס, שוכנת לאורך הדלתא של "הנהר האדום", ממנו גם קיבלה את שמה - בסינית: "גדת הנהר". העיר אשר סבלה הפצצות כבדות של האמריקנים בזמן מלחמת וייטנאם, השתקמה במהירות אדירה ומשתרעת כיום על שטח של קרוב ל-3.5 מיליון קמ"ר עם כ-7.5 מיליון איש. מי שמגיע להאנוי חש מייד את השוני בינה לבין הו-צ'י-מין, באווירה האירופית המאפיינת אותה, עם הרובע הצרפתי, שריד לכיבוש הקולוניאליסטי של צרפת ,ובו בתי מידות, בניינים בסגנון צרפתי קלאסי, שדרות אלגנטיות ורחבות ידיים ובית האופרה המפואר, המרהיב ביופיו. לאווירה המיוחדת תורמת גם העובדה שבהאנוי נמצאים בנייני הממשל וגם אתרי תיירות שהם בעלי אופי לאומי כמו המוזיאון ההיסטורי, בחלקם נבקר. פה תמצאו גם את בית העץ הצנוע של הו-צ'י-מין שהוא מוקד עלייה לרגל וגם את המוזוליאום שנבנה לזכרו, המעוצב בהשראת פרח הלוטוס ובו גופתו החנוטה.

נצא בשעות הבוקר אל הפארקים והגנים של האנוי ונצפה בהמוני התושבים, על זקניהם וטפם, מתרגלים ביחד "טאי -צ'י" או יוגה. נמשיך אל השווקים של האנוי וניהנה מהצבעוניות והריחות המשכרים ברחובות השוק ובכיכרות הענקיות. נצפה באתרים המרכזיים ונבקר בכמה מהחשובים שבהם, כמו המוזוליאום והמוזיאון על שם הו- צ'י-מין, במוזיאון האתנוגרפי ובמבנה ששימש בית מעצר לשבויים האמריקאים הידוע בכינויו "כלא הילטון". נבקר בעיר העתיקה שבה נמצאים רוב המונומנטים, והיא יוצאת דופן בהשוואה לערים עתיקות אחרות במזרח: המקום משלב אדריכלות חדשה עם הרבה השפעות צרפתיות. כאן נמצאים "פגודת העמוד האחד", הארמון הנשיאותי המפואר (הבנוי בהשראה צרפתית), ובסמוך לו כיכר בא-דין שם הכריז הו-צ'י-מין על עצמאות וייטנאם ב-1945. כאן גם נוכל לראות את זקני הדור המשחקים שחמט או "מאחצ'ונג".

בתום הסיור נשוב למלון.

יום

09

vietnamese-grandmother-young-niece-walki

 יום 10  יום ג': טאם קוק - האלונג ביי

היום נגיע לאתר התיירות המפורסם ביותר בווייטנאם - מפרץ האלונג, השוכן כ-160 ק"מ מהאנוי. בדרך נעצור לצפייה באחד המראות המרהיבים ביותר בווייטנאם, טרסות האורז הידועות בטאם-קוק (Tam Coc) שפירושה "שלוש מערות" והיא האטרקציה המפורסמת ביותר באזור. המקום מכונה "האלונג ביי על שדות האורז" בשל הנוף המיוחד של הרי הגיר שנראים כאילו הם צפים בין שדות האורז. המקום מושך אליו לצילומים גם מקומיים וגם תיירים מכל העולם. נצפה בטרסות המהממות ביופיין ונלמד על שיטת הגידול של האורז בטרסות. האורז, אגב,  הוא עדיין המזון העיקרי של תושבי מזרח אסיה. בשפות שונות בדרום מזרח אסיה הפירוש המילולי של המילה "לאכול" הוא "לאכול אורז". בניגוד לפחמימה העיקרית הנאכלת במטבחים אחרים (חיטה בעולם המערבי, תירס בדרום אמריקה, תפוחי אדמה במדינות אחרות), האורז מהווה את העמילן הראשי, זה המספק אנרגיה זמינה - אצל הסינים ובכל מזרח ודרום מזרח אסיה.

בווייטנאם, כדאי לדעת, אורז הוא העדפה חקלאית ולאו דווקא קולינרית. מדובר באחד הגידולים שנותנים את התפוקה הרבה ביותר ביחס לשטח שעליו הוא גדל. הדלתא של נהר המקונג בדרום וייטנאם, על אדמתה העשירה, נחשבת כ"סל האורז" של המדינה, ורוב האורז מגיע משם. למעשה, כמות האורז שגדלה בדלתא יכולה להאכיל את כל 97 מיליון תושבי וייטנאם. כך, האורז בווייטנאם הוא לא רק אוכל, הוא אורח חיים ומסורת ומי שאחראי עליו ומבצע את העבודה הסיזיפית הקשה הן... הנשים הווייטנאמיות. ואפשר לברך: ברוך שלא עשני אישה וייטנאמית...

מכאן נמשיך בדרכנו להאלונג ביי (Halong Bay), נעלה על ספינה מיוחדת, בה גם נלון הלילה. לאחר קבלת החדרים נצא לשיט במפרץ עם מימיו התכולים-הנוצצים, שהוא אחד המקומות המרהיבים ביופיים בעולם, ואין פלא שהוכתר כ"אחד משבעת פלאי הטבע" וגם כ"אתר מורשת עולמית". המפרץ ששטחו כ-1,500 קמ"ר, זרוע בכ-3,000 איים קטנים מהם מזדקרים כ-1,600 צוקים הנישאים לגבהים מדהימים, בתצורות מרהיבות. הצוקים מורכבים מאבן גיר ומסלעי דולומיט, שרוחות וגשמים שחקו אותם במשך מיליוני שנים והם ניצבים כמו מונומנטים פראיים-מהפנטים שברא הטבע והשאיר את האדם פעור פה... ונאמר: מָה רַבּוּ מַעֲשֶׂיךָ ה'!

אגב, את הווייטנאמים לא ממש מעניין ההסבר המדעי, האלונג ביי הוא עבורם "המקום שם יורד הדרקון אל המים" והם יספרו לכם איך שלחו האלים להאלונג ביי דרקונים להגן על המקום מפני הפלשה הסינית. הדרקונים ירקו מפיהם אבני ירקן, שהפכו לשרשרת של איים, אשר יצרו חומה והסינים לא הצליחו לעבור אותה. לאחר מכן החליטו הדרקונים להמשיך לחיות במקום בשלווה ו...שקעו בים.

לפי גרסה אחרת, שמו של המפרץ חדש יחסית ומקורו בעדותו של קצין צרפתי צעיר מ-1898, לפיה ראה במו עיניו... דרקון במימי המפרץ. האמת שהאלונג ביי לא ממש זקוק לאגדות כדי למשוך אליו אנשים. מדובר ביופי נדיר של טבע מתפרץ, הדור ועוצר נשימה. אנו נשייט עם הספינה בין האיים הזעירים, בינות לגונות ומפרצונים ציוריים, לאורך האלונג ביי. פה ושם נעצור ונבקר במערות הגיר המפורסמות ובלגונות הידועות שחצבו הרוח והמים. לכל אורך השיט ננסה להגדיר את גווני המים הרכים, המלטפים והזוהרים ונלמד על חיי היומיום של הדייגים ותושבי האזור. נסעד את ארוחת הערב עם המטעמים הקולינריים המקומיים שנכין לכם במטבח הספינה בהשגחת כשרות שלנו.
לינה בספינה.

יום

10

שייט בספינה

 יום 11  יום ד': האלונג ביי - האנוי

הבוקר נרד מהספינה ונחזור להאנוי, כאן נשלים את הביקור באתרים המעניינים של העיר, בשווקים ובכיכרות התוססות, כמובן גם עם זמן לשופינג וקניות. את ארוחת הערב נסעד בבית חב"ד בעיר ואם יתאפשר נשלב בערב גם מופע פולקלור מקומי. נחזור למלון ונתארגן לקראת חזרתנו מחר בבוקר בטיסה דרך יעד ביניים לישראל.  

יום

11

asian-girl-national-costume-vietnam-sitt

 יום 12  יום ה': חזרה הביתה 

בהתאם לשעת הטיסה נשלים את סיורנו בהאנוי, והעברה לשדה התעופה לטיסה הביתה.

תם הטיול המהמם לוייטנאם, שעליו נברך ונאמר: מָה רַבּוּ מַעֲשֶׂיךָ ה'!

יום

12

תנאי ביטול

  • עד 30 יום לפני יציאה - ללא דמי ביטול.

  • 30 - 14 יום לפני היציאה - 350$ לאדם.

  • 13 - 7 ימים לפני היציאה - 1000$ לאדם.

  • 7 ימים - עד יום יציאת הטיול - 1640$ לאדם.

 

 

הערת קורונה

במצב הנוכחי בעולם כולו, בשל מגיפת הקורונה covid-19, במקרה ביטול יהיה החזר כספי מלא, רק במקרה ומדינת היעד בטיול קיבלה איסור כניסה, על ידי משרד הבריאות בישראל.

 

הערות נוספות

  • מחיר הטיול מבוסס על 25 נוסעים בקבוצה.

  • אנו נשתדל לבצע את כל המופיע במסלול הטיול,  אם בשל תנאי מזג אויר קיים סיכון כלשהו – בריאותכם חשובה יותר

  • חשוב לוודא שדרכונכם תקף ל-6 חודשים ממועד היציאה מהארץ

  • ימי שישי ושבת, ימי חג ומועד בארץ, ימי ראשון וחגים בחו"ל אינם נחשבים למניין ימי העבודה.

  • בכל מקרה של תקלה במסלול הטיול הנובעת מטיסות שייט או תעבורה האחריות תחול על חברת התעופה/השייט/התעבורה.

  • יתכן ונאלץ לבצע שינויים במסלול הטיול עקב שינוי בטיסות הפנים או סיבות שאינן תלויות בנו.

  • ביצוע הטיול כפוף למדיניות התנאים והאחריות כפי שמופיע באתר האינטרנט WWW.MA-RABU.CO.IL

המחיר כולל

  • טיסות בינ"ל וטיסות פנים כולל מיסי נמל.

  • לינה בבתי מלון ברמת 4, ן- 5 כוכבים.

  • אוטובוס תיירים חדיש וממוזג.

  • מדריך מקומי דובר אנגלית.

  • ארוחה כשרה על בסיס חצי פנסיון + הכנת כריכים לצהריים.

  • סיורים וכניסות לאתרים כולל שייט, על פי תכנית הטיול.

  • מדריך ישראלי מקצועי מצוות "מה רבו".

  • טיפים לנותני שירות בחו"ל.

  • רק אצלנו - סוף שבוע, 3 לילות במלון ספא מפואר, 5 כוכבים, בדה-נאנג

  • רק אצלנו - שייט בהאלונג ביי כולל לינת לילה בספינה המפנקת והמפוארת שקיימת

המחיר לא כולל

  • הוצאות אישיות

  • ביטוח נסיעות, בריאות ומטען

  • טיפ למדריך הישראלי מומלץ $5 ליום לאדם

שערי מטבע

שערי מטבעות החוץ משתנים מידי יום מול הדולר, שינוי זה גורם לשינויים במחיר השרותים המחושבים בדולר. חישוב מדוייק של מחיר הטיול יערך סמוך למועד היציאה ויעודכן בהתאם. כל תוספת כזו, תחול על הנוסע עד לתשלום מלא של הטיול.

תנאי תשלום

  • בהרשמה לטיול -  250$ לאדם.

  • עד 40 יום לפני יציאת הטיול - גמר תשלום מלא.

אייקון טלפון לאתר.png
bottom of page